Jadłospis od 18.11 do 22.11

DATA

MENU

PONIEDZIAŁEK

18.11

Zupa bograczowa z kluseczkami (szynka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, papryka, pomidory, pietruszka zielona, makaron zacierka, przyprawy)

Ryż z jogurtem truskawkowo-malinowym (ryż, truskawki, maliny, jogurt, masło)

Kompot jabłkowo-wiśniowy

WTOREK

19.11

Zupa ogórkowa z ryżem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ryż, ogórki kiszone, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Filet z kurczaka z zalewie jogurtowej (filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, jogurt, przyprawy)

Buraki

Kompot jabłkowo-truskawkowy

ŚRODA

20.11

Zupa solferino (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ziemniaki, fasolka szparagowa, śmietana, przyprawy)

Kasza gryczana

Gulasz wieprzowy (łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, przyprawy)

Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona, marchew, jabłko, cebula, kukurydza, przyprawy)

Herbata owocowa

CZWARTEK

21.11

Zupa grysikowa (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza manna, przyprawy)

Kluski leniwe z masłem (ziemniaki, ser biały, jajka, mąka, masło, przyprawy)

Kompot jabłkowo-porzeczkowy

PIĄTEK

22.11

Zupa pomidorowa z makaronem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, śmietana, przyprawy)

Ziemniaki puree

Paluszki rybne

Fasolka szparagowa z masłem

Woda mineralna

SMACZNEGO 🙂

Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

  1. Ziarna zbóż zawierające gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Ziarno sojowe
  7. Mleko
  8. Orzechy z drzew orzechowych
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Ziarno sezamowe
  12. Dwutlenek siarki oraz siarczyny
  13. Łubiny
  14. Mięczaki