Jadłospis od 18.11 do 22.11
DATA | MENU |
PONIEDZIAŁEK 18.11 | Zupa bograczowa z kluseczkami (szynka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, papryka, pomidory, pietruszka zielona, makaron zacierka, przyprawy) Ryż z jogurtem truskawkowo-malinowym (ryż, truskawki, maliny, jogurt, masło) Kompot jabłkowo-wiśniowy |
WTOREK 19.11 | Zupa ogórkowa z ryżem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ryż, ogórki kiszone, śmietana, przyprawy) Ziemniaki puree Filet z kurczaka z zalewie jogurtowej (filet z kurczaka, jajka, bułka tarta, jogurt, przyprawy) Buraki Kompot jabłkowo-truskawkowy |
ŚRODA 20.11 | Zupa solferino (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, ziemniaki, fasolka szparagowa, śmietana, przyprawy) Kasza gryczana Gulasz wieprzowy (łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, przyprawy) Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona, marchew, jabłko, cebula, kukurydza, przyprawy) Herbata owocowa |
CZWARTEK 21.11 | Zupa grysikowa (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza manna, przyprawy) Kluski leniwe z masłem (ziemniaki, ser biały, jajka, mąka, masło, przyprawy) Kompot jabłkowo-porzeczkowy |
PIĄTEK 22.11 | Zupa pomidorowa z makaronem (porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, makaron, śmietana, przyprawy) Ziemniaki puree Paluszki rybne Fasolka szparagowa z masłem Woda mineralna |
SMACZNEGO 🙂
Wszystkie pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.
Pokarmy mogą zawierać śladowe ilości alergenów.
- Ziarna zbóż zawierające gluten
- Skorupiaki
- Jaja
- Ryby
- Orzeszki ziemne
- Ziarno sojowe
- Mleko
- Orzechy z drzew orzechowych
- Seler
- Gorczyca
- Ziarno sezamowe
- Dwutlenek siarki oraz siarczyny
- Łubiny
- Mięczaki